History of bizantine music

Art and Therapy

The documentary reveals the history of psaltic music, this prayer sung, through a foray into four countries, Turkey, Greece, Cyprus, Romania.

Synopsis

“HYSTORY OF BIZANTINE MUSIC” este un documentar de 90 de minute care explorează impactul muzicii bizantine asupra sănătății mintale și emoționale, combinând istoria, misticismul, povești personale și descoperiri științifice pentru a examina dacă este artă sau știință și cum influențează sufletul uman.

Mina Cristiana – Inițiator

Mina Cristiana, de origine aromână, este solistă vocală și voice actor.Cu studii finalizate în Relații Internaționale, la Universitatea Ovidius, Constanța și un background solid în comunicare, a ocupat diverse roluri în PR, marketing și media. Din 2014 alege să fie pe cont propriu și să urmeze pasiunea pentru muzică, ca solistă vocală.În paralel, în calitate de consultant, a dezvoltat strategii de dezvoltare,PR și social media.Pasiunile sale pentru muzica sacră au determinat-o să interpreteze piese în opt limbi străine, indiană, arabă,armânească,greacă,turcă,engleză,spaniolă, portugheză. Ca voice over interpretează voci pentru audiobook, spoturi tv si radio, animație, dublaje filme. Misiunea sa este promovarea bunăstării prin spiritualitate și muzică.

Mario-Cristian Marian – Producător

Mario este absolvent al Facultății de Administrație și Afaceri din cadrul Universității București și urmează studiile de master la UNAP, specializarea Managementul Crizelor și Prevenirea Conflictelor, și la UNATC „I.L.Caragiale” în Producție de Film. Pe partea de producție de film, în 2018 a colaborat cu regizorul Tedy Necula la proiectul Coborâm la prima, coordonând departamentul financiar și campania de marketing și distribuție. În 2020 a preluat producția filmului Clouds of Cehrnobyl în regia Ligiei Ciornei, lansat în 2022, iar recent a finalizat lungmetrajul Mai departe (r. Tedy Necula).

Argument

 Documentarul oferă o călătorie captivantă prin istoria și evoluția muzicii bizantine, punând în lumină utilizarea ei terapeutică. Prin scene emoționale, urmărim experiențele vieții reale ale unor persoane din medii diverse, de la un bebeluș care găsește liniște în sunetul muzicii, până la un adolescent în căutarea sensului vieții și un tânăr aflat în fața morții care găsește alinare în aceste melodii. Inima documentarului este alimentată de dialogurile cu personalități renumite și experți în domeniile muzicoterapiei, muzicii bizantine și teologiei, care dezbat rolul esențial al muzicii în promovarea bunăstării umane. În plus, conferința specială “Terapia prin muzica bizantină” aduce o perspectivă aprofundată și internațională asupra subiectului.

Gen: Docudrama, istoric

Durată: 90 minute

Specificații tehnice: color, digital, 4k

Stadiu Proiect: pre-producție

Buget total estimat: 1.000.000€

×

Hello!

Click one of our contacts below to chat on WhatsApp

× How can I help you?